Beltuna harmonikat

BELTUNASSA ON KAIKKI MITÄ PARHAALTA HARMONIKALTA VOI TOIVOA! 

• tekninen ylivertaisuus • upea pintakäsittely ja ergonominen muotoilu • omassa luokassaan oleva kielten syttyvyys  • lämmin ja puhdas sointi. 

Beltuna on  saamamme palautteen ja kommenttien perusteella Suomen halutuin harmonikka ja monen harrastajan ja ammattilaisen unelmien soitin!

 

Beltuna Diatoniset

Markku Lepistö ja Beltuna Samuel 3/18

Diatoniset, eli vaihtoääniset harmonikat käsittävät laajan valikoiman eri kulttuurien kansanmusiikissa käytettäviä soittimia.

Beltunan laajasta valikoimasta olemme valinneet kiinnostavimmat mallit varastoomme. 2-rivisten harmonikkojen mallistossamme ovat  2- äänikertainen Sara 2  ja 3-äänikertainen Sara 3. Kummassakin mallissa on terssirekisteri bassossa ja Sara 3:ssa lisäksi diskantissa oktaavirekisteri.

Kirsi Jaakkola ja Beltuna Alex 3

2 1/2-rivismalleista varastosta löytyy 3-äänikertainen Alex 3. Muut  diatoniset mallit, kuten 1-riv./4äk Cajun ja 3-rivinen Samuel ovat tilattavissa lyhyehköllä toimitusajalla.

Kielilaatuna erinomaisesti syttyvä ja kovaakin painetta kestävä Tipo A Mano. Kaikki Beltunan diatoniset harmonikat ovat massiivipuurunkoisia, ja tilattavissa seuraavilla puulajeilla: kirsikka, pähkinä ja eksoottinen paduk (punainen puu). Voit tiedustella myös muista puulajeista valmistettujen soittimien saatavuutta.

LATAA DIATONISET ESITE

Beltuna Studio

Studio- mallistoon kuuluu 2-4 äk näppäin- ja pianoharmonikat ilman cassottoa. Studio on hyvä ja syliin sopiva valinta aloittelijoille, myös ammattilaisille, joille cassotto-ominaisuus ei ole tarpeellinen. Kaikissa vakiona hyvät kielet ja maalattu/lakattu kaunis puupinta 

LATAA STUDIO ESITE

Beltuna Prestige

Prestiget  ovat ammattilaisten cassotto-harmonikkoja, parhailla käsin valmistetuilla a mano-kielillä. Tilauksesta kieliin saatavilla GHV- käsittely (gold handicrafted voices), missä kielten soinnilliset ominaisuudet; syttyvyys ja paineen kesto säädetään huippuunsa. Prestige-harmonikoissa on aggressiivisen dynaminen sointi, kansankielellä ” soi törkeän hyvin”! Kaikissa malleissa maalattu/lakattu puurunko. 

LATAA PRESTIGE ESITE

Beltuna Leader

Leader, ammattilaisten cassotto, missä GHV, eli kielten erikoiskäsittely on vakiona. Leader-mallistosta löytyy myös Beltunan kehittämä ja patentoima avattava/suljettava  Amplisound- tuplacassotto. Tämä vahvistaa ja muuttaa harmonikan soinnin ainutlaatuisen syväksi ja täyteläiseksi. Tällaista sointia et löydä muista harmonikoista! 

LATAA LEADER ESITE

Beltuna Spirit

Spirit-sarja on  huippuammattilaisille suunniteltu mallisto,  missä yhdistyvät kaikki Beltunan vuosien aikana kehittämät innovaatiot, millä on saavutettu täydellisen kuulas ja rikas, tasapainoinen sointi  matalimmista bassoista aina korkeimpiin piccolo-ääniin asti. Versioita on kaksi; Classic ja Luxury. 
LATAA SPIRIT ESITE

Beltuna FLY

Kaikki Prestige, Leader ja Spirit-mallit ovat saatavilla erikoiskevyinä FLY-versioina. Monet harmonikan metalliset osat, mitkä vaikuttavat sointiin vain vähän tai ei ollenkaan, on korvattu erinomaisen kestävällä hiilikuidulla.  Tuloksena mallista riippuen jopa 1,5 kg kevyempi harmonikka.

Beltuna Grand

Convertor

Grand Convertor tiedote suomeksi

Allolevassa videossa pääsette kurkistamaan tehtaalle ja Francesco Mengascini kertoo Beltunan uusimmasta innovaatiosta, sähköisestä melodiabassokoneistosta.

 

Beltuna Alpstar

Alpstar-malliston soittimista on joskus sanottu, että ne ovat maailman kauneimpia harmonikkoja! Näitä soittimia käytetään nimensä mukaisesti Alppien alueella, etelä-Tirolissa; Itävallassa, Sloveniassa ja etelä-Saksassa. Tyyliltään nämä persoonalliset, upeasti koristellut soittimet hivelevät silmää. Mikäli joku tyyleistä miellyttää juuri sinua, mikä estää valitsemasta oman mieleisensä ja toteuttaa se omassa soittimessaan! Näissä käytetään myös erikoisen voimakkaita ”törähtäviä” helikon-bassokieliä, soitanta kuuluu varmasti kukkulan toisellekin puolelle! Alpstar-mallit eri tilauksesta. 

LATAA ALPSTAR ESITE

Beltunat syntyvät näiden mestareiden käsissä!

Beltuna Italy
Beltuna Castelfidardo, Italy.

 

Beltuna on Italiassa Castelfidardossa toimiva vuonna 1982 perustettu harmonikkatehdas, missä
laatukriteerit  on asetettu korkealle ja tuotantomäärät ovat maltilliset. Beltuna on perheyritys, jossa tuotannosta vastaavat Fransesco Mengascini (tuotekehittely, laatukontrolli ja viimeistely) sekä yksi Italian maineikkaimmista virittäjistä Arnaldo Mengascini. Työntekijöitä tehtaalla on yli 40.

Beltuna harmonikat ovat erittäin laadukkaita soittimia, jotka ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Euroopan maista esim. Sveitsissä, Itävallassa, Saksassa ja Ranskassa Beltuna on yksi alan huippumerkeistä.

Harmonikat valmistetaan tehtaalla alusta loppuun. Saman katon alla sijaitsevat koneistojen kasauslinjat, puutyöosasto, pintakäsittelyosasto ja virityspisteet. Tämä mahdollistaa erinomaisen dynamiikan harmonikan valmistuksen eri osa-alueilla. Eri työvaiheet ovat kontrollissa ja harmonikat valmistuvat ilman ylimääräisiä viiveitä. Harmonikkojen toimitusajat ovat näin ollen mahdollisimman lyhyet.

Beltunalla on oma näkemys harmonikkojen valmistuksesta. Jokainen valmistettu harmonikka on ainutlaatuinen ja yksilöllinen. Mallistojen periaatteena onkin muotoilun, tyylin ja soinnin harmonia. Tehdas on monissa osa-alueissa päätynyt ratkaisuihin, joita Suomeen tuotavissa harmonikoissa ei ole juurikaan vielä nähty. Tällaisia ratkaisuja tietyissä malleissa ovat esimerkiksi:

Kielten kiinnitys kielipenkkeihin ilman mehiläisvahaa. Kiinnitys tapahtuu ruuvein tai nauloilla.
Pintamateriaalina käytetään kaksikomponenttilakkausta selluloidin sijaan. Beltuna on ensimmäinen harmonikanvalmistaja, joka luopui täysin selluloidin käytöstä. Lakkaus mahdollistaa uudentyyppisten värien ja sävyjen käytön sekä voimistaa rungon resonointia. Painossa saavutetaan myös noin 1kg verran etua perinteiseen selluloidiin nähden. Kirkkaassa lakkauksessa saadaan myös rungon yksilölliset puunsyyt ja kuviot upeasti esille (oliivipuu ja pähkinäpuun juuri). Lakkaus on myös selluloidia ekologisempi vaihtoehto.

Patentoitu Amplisound – tuplacassotto. Cassottokammion jatkeeksi on rakennettu rekistereillä avattava ja suljettava uusi resonointikammio, mikä tekee harmonikan soinnista entistä syvemmän ja muhkeamman.

Neljän akselin diskanttimekaniikka. Erittäin laadukas (ja työläs) mekanismi mahdollistaa jokaisen rivin tasaisen kosketuksen sekä läppien yhtä suuren aukeaman. Beltuna-harmonikkojen diskanttikoneistot ovat maailman huippua!

Toivottuna innovaationa Beltuna on kehittänyt erikoiskevyen FLY-malliston, missä saadaan mallista riippuen jopa 1,5 kg painosta pois käyttämällä hiilikuitua sellaisissa harmonikan rungon osissa, mitkä vaikuttavat vain vähän tai ei lainkaan harmonikan sointiin.

Erinomainen äänimäärän ja koon suhde. Leader ja Prestige malleissa soittimen korkeus on 43cm ja paino vain reilut 11kg diskantin äänimäärän ollessa peräti 56.

Nyt voimme tarjota suomalaisille soittajille – niin harrastajille kuin ammattilaisillekin vaihtoehdon mikä antaa vastauksen niihin moniin kysymyksiin mitkä ovat olleet varmasti monien harmonikansoittajien mielessä:

  • Voiko harmonikka vielä kehittyä?
  • Miten soi harmonikka ilman selluloidia?
  • Miten soi harmonikka ilman mehiläisvahaa?
  • Voiko harmonikan ääni olla vieläkin mahtavampi, voisiko se soida vaikkapa kuin sello?
  • Ovatko diskanttirekisterit kahvan takana käytännöllisemmät?

Onko olemassa vieläkin kompaktimpia cassotto- harmonikkoja vieläkin suuremmalla äänimäärällä?

Scroll to Top